Är Clomiphene Citrate (Clomid) rätt för mig?

Är Clomiphene Citrate (Clomid) rätt för mig?

Av av admin

Clomiphene Citrate (Clomid) är en rekommenderad behandling för ägglossning

Störningar orsakade av problem såsom polycystiska äggstockar eller polycystiskt ovariesyndrom.

Den kan användas på egen hand eller i kombination med ett annat läkemedel som kallas metformin, där du tar dagligen i flera doser.

clomidDet brukade användas i vissa fall av oförklarlig infertilitet. Men det är inte längre rekommenderas för detta, eftersom det finns en brist på bevis för att det gör någon skillnad jämfört med att försöka bli gravid naturligt.

Du kan förskrivas Clomiphene Citrate (Clomid) innan du genomgår en fertilitetsbehandling såsom intrauterin insemination (IUI), för att öka din äggproduktion Köp steroider online.

Hur Clomiphene Citrate (Clomid)  fungerar?

Clomiphene Citrate (Clomid) blockerar effekten av hormonet östrogen i kroppen. Denna blockerande effekt tricks din kropp till stöta upp nivåer av två andra hormoner som är nödvändiga för ägglossning. Dessa två andra hormoner är:

 1. follikelstimulerande hormon (FSH)
 2. luteiniserande hormon (LH)

FSH orsakar äggen i äggstockarna att mogna, redo för release. LH utlöser frisättning av en eller flera mogna ägg från äggstocken folliklar. Ägget eller ägg flytta sedan ner i en av äggledarna.

 

Hur länge måste jag ta Clomiphene Citrate (Clomid) för?

Du tar vanligtvis Clomifene i tablettform under fem dagar i början av din cykel, för upp till sex månader åt gången. En låg dos av 50 mg används ofta för att börja med.

 • Om du har regelbundna cykler, börjar du ta piller inom fem dagar efter periodens början, företrädesvis på omkring dag två.
 • Om du inte mens alls eller om din cykel är mycket oregelbunden, kommer din läkare kontrollera att du inte är gravid.
 • Hon kommer då att ge dig en syntetisk version av hormonet progesteron, ett gestagen som kallas Provera.
 • Progesteron arbetar med östrogen för att hålla din reproduktionscykel korrekta.
 • Provera kommer återupprätta dina perioder.
 • När du har perioder, kan du sedan börja ta Clomiphene Citrate (Clomid).

Ägglossningen inträffar vanligen mellan fem dagar och nio dagar efter att du tagit din sista pillret. Din fertilitetsspecialist kan övervaka dina äggstockar med hjälp av ultraljud, åtminstone under den första cykeln. Hon kommer att titta för att se hur dina äggstockar svarar och om ett ägg follikelstimulerande eller mer förbereder sig för att släppa ett moget ägg i en av äggledarna.

https://www.youtube.com/watch?v=w_diGHciVvw

Du kan ägglossning och bli med barn i den första månaden för att ta Clomiphene Citrate (Clomid). Eller det kan ta en månad eller två av läkemedelsbehandling för dig att börja ägglossning regelbundet.

Behandlingen kan pågå i upp till sex cykler, eftersom detta anses vara tillräckligt lång för att se om din kropp svarar på läkemedlet.

 

Har Clomiphene Citrate (Clomid) har några biverkningar?

Clomiphene Citrate (Clomid) kan leda till ett brett utbud av mindre biverkningar, inklusive:

 • dimsyn (din läkare så snart som möjligt om du upplever detta)
 • värmevallningar
 • humörsvängningar
 • buksmärtor
 • ömhet i brösten
 • tunga perioder
 • viktökning
 • sömnlöshet
 • fläckar
 • illamående

Tyvärr har vissa kvinnor inte svarar på Clomiphene Citrate (Clomid) alls. Om du inte har ägglossning på lågdos Clomiphene Citrate (Clomid), kan din läkare föreslå att öka dosen under de närmaste två månaderna. Om du fortfarande inte ägglossning vid doser på 100 till 150 mg per dag, kommer du att kallas ”Clomifene resistent”. Detta kan vanligen identifieras everything you need to know about fat loss by chris aceto pdf inom tre övervakade cykler, så fråga din läkare vilka andra läkemedel eller kirurgiska alternativ kan vara öppen för dig.

Clomiphene Citrate (Clomid) kan också orsaka livmoderhalssekretet att bli torrare, så du kanske vill använda en spermavänlig vaginal smörjmedel.

 1. Ovariellt hyperstimuleringssyndrom (OHSS) är en annan potentiell bieffekt av Clomiphene Citrate (Clomid).
 2. OHSS inträffar när du svarar så bra på fertilitetsläkemedel och äggstockarna bli mycket svullen.
 3. Se upp för din mage svullnad upp, vilket ger dig en fullständig, uppsvälld känsla.
 4. OHSS kan utvecklas till ett allvarligt tillstånd.
 5. Men de flesta fall av OHSS som svar på Clomiphene Citrate (Clomid) är milda och löses efter några dagar.
 6. Humant koriongonadotropin (hCG) är den viktigaste fertilitet läkemedel tros vara ansvarig för allvarliga fall av OHSS.

Detta innebär att dina chanser att få svår OHSS ökar om du tar Clomiphene Citrate (Clomid) med hCG. Om du utvecklar svår OHSS, kommer din läkare att noga följa.

 

Jag har polycystiskt ovariesyndrom. Kommer Clomiphene Citrate (Clomid) arbete för mig?

Om du har polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), finns det en chans att Clomiphene Citrate (Clomid) inte kommer att fungera för dig.

Omkring 30 procent av kvinnor med PCOS är resistenta mot Clomiphene Citrate (Clomid). clomid pctDetta är vanligare om du har ett body mass index (BMI) större än 25.

Om så är fallet, kan din läkare rekommendera att du försöker gå ner i vikt innan du ens börjar ta Clomiphene Citrate (Clomid). Komma närmare din idealvikt kan vara precis tillräckligt för dig att börja ägglossning regelbundet.

Din läkare kan ordinera medicin för att hjälpa kroppen testogel att reagera på Clomiphene Citrate (Clomid). Medicineringen är en insulinallergiframkallande läkemedel som kallas metformin. Metformin kan hjälpa dig svara på Clomiphene Citrate (Clomid) och har visat sig öka dina chanser att ägglossning och pregnancy.Is det något annat jag bör veta om Clomiphene Citrate (Clomid) ?

 • Det finns en teori om att Clomiphene Citrate (Clomid) anti-östrogeneffekt kan öka risken för missfall. Det uppskattas att ungefär en av fem graviditeter tänkt efter behandling med Clomiphene Citrate (Clomid) FÖRKOMMA.
 • Detta är dock en liknande takt som återfinns i par som inte har haft någon fertilitetsbehandling.
 • Det har varit några pågående oro för att användning av Clomiphene Citrate (Clomid) kan kopplas med äggstockscancer.
 • Men recensioner av bevisen inte stött detta.
 • Resultaten tyder på att det är fertilitetsproblem i sig som kan öka risken, snarare än de läkemedel som används för att behandla den.
 • Läkemedel som stimulerar ägglossning kan resultera i mer än ett ägg frigörs.
 •  Detta ökar din chans att flerbörd, vilket är anledningen till ultraljud övervakning rekommenderas för att kontrollera hur starkt dina äggstockar svara på läkemedlet.

Om du tar Clomiphene Citrate (Clomid), har du ungefär en på 10 chans att en flerbörd, troligen tvillingar. Läs om andra droger fertilitet för kvinnor, ta reda på om naturläkemedel kan hjälpa till att öka fertiliteten, eller dela tips och råd med andra som försöker för en baby i vår vänligt samhälle.