Сlomiphene citrate (clomid): vad är dess effekter?

Сlomiphene citrate (clomid): vad är dess effekter?

Av av admin

clomiphene citrate (clomid) i form av (Clomid, klostilbegit, ardomon, gravozan, serofen, Serpafar, fertilin, fertomid et al.) Ligger nära icke-steroida östrogen dietistilbestrolu emellertid inte uppvisar östrogen aktivitet. Den kemiska strukturen liknar clomiphene citrate (clomid) viktigaste företrädaren för en klass av anti-östrogenpreparat Imre – tamoxifen

är 1- [4- (2-dietylaminoetoxi) fenyl] -1,2-difenyl-2-kloreten citrat.

clomiphene citrate (clomid) avser anti-östrogenpreparat, som specifikt binder till östrogenberoende receptorer i hypotalamus och äggstockar

I små doser genom en negativ feedback-mekanism, clomiphene citrate (clomid) och dess analoger öka sekretionen av gonadotropiner (prolaktin, luteiniserande hormon och follikelstimulerande hormon) och stimulera ägglossning.

 • Vid en låg halt av endogent östrogen clomiphene citrate (clomid) kropp visar en mild östrogena effekt är dock i höga koncentrationer östrogen har sin egen anti-östrogen effekt.
 • Genom att minska halten av cirkulerande östrogen, inducerar en kortvarig ökning av frisättningen av gonadotropiner; stora doser kan hämma den.
 • clomid pctEn annan funktion av clomiphene citrate (clomid) är att under vissa förhållanden inte agerar som en blockerare, och som en aktivator av östrogenreceptorerna.
 • Beror på om sammanfogningen med läkemedlet samtidigt till en särskild receptor kofaktor.
 • Typ cofaktor är vävnadsspecifikt, det vill säga i samma vävnad (hypotalamus, bröstkörtel) är clomiphene östrogenreceptorblockerare, och andra (ben) – .. Samma receptor aktivator.
 • Den senaste åtgärden av clomiphene citrate (clomid) på kroppen är en positiv eftersom den hjälper till att förhindra benskörhet.

Sådana antiesrogennye droger som clomiphene citrate (clomid) i lämpliga doser används för att stimulera ägglossning hos anovulatoriska äggstocksrubbningar, infertilitet, livmoderblödningar dysfunktionella ursprung, vissa former av amenorré, och andra.

 1. På grund av den gonadotropa inflytande av detta läkemedel används under androgen nedstatochnosti, oligospermi hos män och fördröjd sexuell och fysisk utveckling hos ungdomar.
 2. Produkt: tabletter 50 mg.
 3. Om förtäring absorberas väl. Det metaboliseras i levern och utsöndras i gallan och genomgår enterohepatisk cirkulation.
 4. Halveringstiden av 5-7 dagar.

Godkännande av läkemedel hos kvinnor under sex cykler även i terapeutiska doser (50 mg till 5 dagar) kan leda till synnedsättning och menorragi syndrom ovariell överstimulering (om tillbakadragande); åtföljd av värmevallningar, obehag i magen och tarmen, illamående, kräkningar, depression, kramper, och ögonsjukdomar. Dessutom clomiphene citrate (clomid) ganska neurotoxiskt, vilket återspeglas i utseendet av sömnlöshet, huvudvärk, yrsel. Kontraindikationer för att ta drogen uttrycks mänskliga naturliga avgiftning system (lever, njure), blödnings oklar etiologi, inklusive en historia av cystor på äggstockarna, hypofystumör eller hypofysinsufficiens, graviditet.

Med tanke på att hypotalamus av manliga genotyp fullt receptor har affinitet för östrogen, är ganska lite användningen av clomiphene citrate (clomid) i kraft sporten teoretiskt aromatisering möjligt att stimulera produktionen av gonadotropiner och öka produktionen av endogena testosteron. Användningen av samma läkemedel hos kvinnor, i samband med den mångfacetterade effekter på hormonella homeostas, kommer att leda till pereproduktsii östrogen och progesteron, som är extremt negativ inverkan på de fysiska form Kvinnliga idrottare. Även i bodybuilding kvinnor som får clomiphene citrate (clomid) vid terapeutiska doser är begränsad till ett tvåveckorsperiod, följt av en paus med samma längd.

clomiphene citrate (clomid) har samma funktion i FCT som tamoxifen – återställer produktionen av endogena testosteron, men clomiphene citrate (clomid) och tamoxifen, det finns vissa skillnader i egenskaper

Clomid (clomiphene) och Nolvadex (Tamoxifen) är antiöstrogen trifeniletilenov tillhör samma grupp.

De är strukturellt lika bodybuilding nutrition book och klassificeras som selektiva östrogenreceptormodulatorer med blandade agonistiska och antagonistiska egenskaper.

Detta innebär att i vissa vävnader, de blockerar effekten av östrogenreceptorer genom att binda, medan i andra vävnader skulle kunna fungera som en riktig östrogenreceptorer aktiverar.

Hos män, båda läkemedlen fungerar som antiöstrogener i deras förmåga att störa östrogen negativ feedback på hypotalamus och stimulerar den ökade produktionen av GnRH (GnRH).

 • Detta kommer att resultera i ökad produktion av luteiniserande hormon i hypofysen, som i sin tur kan öka produktionen av testosteron genom testiklarna.
 • Detta gör båda läkemedlen, men av någon anledning bodybuilders fortsätter att tro att bara bra för Clomid testosteron stimulering.
 • Studier utförda i slutet av 70-talet vid universitetet i Gent i Belgien klargör fördelarna med tamoxifen innan Clomid för att öka testosteronnivåerna.
 • Forskarna tittade på effekten av Nolvadex och Clomid på det endokrina systemet hos friska män, liksom de som har drabbats av låga antal spermier (oligospermi).

Det visade sig också att Nolvadex när den används i 10 dagar vid en dosag e av 20 mg per clomid fassdag ökade testosteronnivåer i serum hos 142% av den ursprungliga testosteron effekter nivå som var jämförbar med effekten av 150 mg Clomid per dag under samma tidsperiod (en ökning av testosteronnivåerna var något men inte signifikant större med Clomid). Vi måste komma ihåg att detta är effekten av tre 50 mg tabletter av Clomid. Vid ungefär samma pris 50mg Clomid och 20 mg Nolvadex kan vi redan se en skillnad i förhållande till pris / nytta resultat i Nolvadex.Clomid verkar på östrogenreceptorer i hypofysen och äggstockarna. Genom att länka östrogen receptorer i hypofysen, Clomid bryter en negativ feedback-mekanism, det vill säga. E. Om vanliga östrogen, som verkar på hypofysen, minska produktionen av FSH och LH sista, när du tar Clomid inte händer.

Direkt på blodnivåer av östrogen Clomid inte work.Tamoxifen har inte heller någon effekt på östrogennivåer, det vill säga.

K. Verkningsmekanism minskar blockad av olika typer av östrogenreceptorer, inklusive hypofysen. Således kan vi tala om Clomid som selektiv (selektiv) blockerare av östrogenreceptorer samt Nolvadex är inte selektiva (icke-selektiva). Om Clomid binder selektivt till östrogenreceptorerna, det vill säga i hypofysen och testis, den Nolvadex associerade med dem i hela kroppen.

 • I det här fallet fungerar Clomid som en östrogen antagonist och eliminerar deras hämmande effekt
 • på hypotalamus och hypofysen, vilket bidrar till en snabbare återhämtning av deras funktioner.
 • Nolvadex genom att blockera de receptorer i kroppen, bidrar också till det faktum att kroppen började bygga sitt eget testosteron.
 • Viktigt är Nolvadex förmåga att blockera östrogenreceptorer i hypofysen mindre än Clomid.

The viktigaste skillnaderna i Tamoxifen och Clomid: 1. Trots den mindre påverkan på hypofysen, har Nolvadex samma förmåga att återställa testosteronnivåer som Clomid2.

Tamoxifen blockerar effekterna av östrogen i kroppen, inklusive hypofysen och hypotalamus, vilket innebär att det inte bara kommer att bidra till återupprättandet av testosteron utsöndring, men också förhindra vätskeansamling i body.3. Tamoxifen betydligt billigare än Clomid4. Tamoxifen har färre sido effects5. Tamoxifen minskar nivån av kolesterol, vilket är viktigt vid användning av steroider (AAS under nivån på ”onda” kolesterolet ökar) 6. Clomid ökar nivån av globulin, som binder till testosteron, vilket negativt påverkar den inställda weight.7. tamoxifen har en allvarlig biverkning, som är frånvarande i Clomid – en tromboflebit, risk voznikonveniya trombos (blodförtunnande planat preparatmi)

Galaxy S 4 on steroids: Samsung caught doping in benchmarks russian steroids for sale Mark Wahlberg, Josh Duhamel and Roman Reigns Safe from DEA Steroids Probe